· 

Obama-Trump op onze teevee

Wanneer ik kijk naar programma's als Nos-journaal, Een Vandaag en DWDD, bekruipt mij het gevoel van 'subjectieve verslaggeving'. Ik heb het nu vooral over Obama en Trump. Ja, ik ben het ermee eens dat Obama als persoon aimabeler is dan Trump. Hij heeft een charisma waar menig politicus van droomt en waar menig persoon op zal stemmen. Echter gaat het toch uiteindelijk meer over alles wat deze man bereikt heeft en, het is aan onze media, om alles zo objectief mogelijk naar ons te brengen. Ik kijk naar de afgelopen regeerperiode van Obama en zie een president die zijn gehele regeerperiode in oorlog is geweest en dat is nog nooit voorgekomen. Ik kijk naar reportages over de binnensteden van menige miljoenenstad in de VS en zie daar ontreddering en chaos. Ik kijk naar een persconferentie waarin wordt aangetoond dat Obama niet in de VS is geboren en zijn geboorteakte heeft vervalst. Ik zie als Nederlander dat het er voor ons niet beter op is geworden als je let op de veiligheid in ons land en in Europa. Jaja, we horen steeds dat Rusland de agressor is, maar feiten laten zien dat 'Het Westen' vanaf WO II alleen maar verder is opgeschoven naar het oosten en daar nu de grootste militaire macht op de been heeft sinds die laatste oorlog.

Niets van dit alles in de genoemde nieuwsuitzendingen. Nee, ook weer vandaag wordt vol ingegaan op een rapport dat door CNN (een zender die zich bijzonder heeft onderscheiden de laatste tijd als het gaat over fake-nieuws) naar buiten is gebracht en waarin Rusland wordt beschuldigd van het hebben van belastend materiaal over Trump. Let wel, ik ben geen fan van Trump en distantieer me verre van zijn uitlatingen over vrouwen. Maar dat staat toch niet in verhouding met hetgeen ik hierboven over Obama zei? 

Matthijs van Nieuwkerk is helemaal van slag als het over Trump gaat. Alleen al het feit dat hij zich afvroeg: "Wat doen wij fout", doelende op de verkiezing van Trump en de Brexit. Wanneer je jezelf die vraag stelt, zeg je eigenlijk dat jij het allemaal goed weet en dat jij je boven al die 'verkeerde stemmers' plaatst. Absurd en elitair gedrag. Helaas moeten we dus voor objectief nieuws het internet op en hopen dat je ergens aan-waarheid-grenzend-nieuws kunt vinden.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0