· 

Kapjes en intelligentie

In deze bizarre tijd blijft bij mij dagelijks de vraag opdoemen:

Zijn er zoveel mensen hun zelfstandige denkvermogen kwijtgeraakt? 

Het beste voorbeeld is m.i. het dragen van een mondkapje. Er is geen enkel onderzoek dat aangeeft dat dit een meerwaarde zou hebben om een virus tegen te gaan. Sterker nog, de onderzoeken die het tegendeel bewijzen zijn in overvloed te vinden. Het mondkapje is schadelijk voor jouw gezondheid. Het wordt nog sterker. Onze beleidsmakers en beleidsadviseurs hebben vooraf duidelijk laten weten dat die kapjes geen bescherming bieden en gezien moeten worden als een schijnveiligheid. En toch....

Wanneer ik mensen daarover aanspreek worden de schermen ook hier opgetrokken. Men wil het niet weten. Men wil het niet horen en men wil het niet zelf onderzoeken. Ze zijn hun zelfstandigheid volkomen kwijt.

En dat wordt duidelijker als je kijkt naar intelligentie en gevoel. 

Ik maak dat helder met een voorbeeld uit mijn omgeving:

Bij de hockeyclub, die hier in het dorp altijd een elitaire sluier om zich heeft hangen, wordt absoluut niet nagedacht en vindt men de regels vanuit Den Haag een must om uit te voeren. (Je mocht zelfs niet op de openbare weg die langs de velden loopt stil blijven staan om jouw kind te zien spelen). Discussie over mondkapjes was uit den boze. 

Echter bij een plaatselijke voetbalclub zijn de omstandigheden heel anders. Die mensen zitten veel meer bij hun gevoel en zetten zich veel vaker af tegen de mensonvriendelijke maatregelen.

Wie is hier intelligent?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0