· 

Grijs

Ben ik er toch gekomen.
Een enorm hotel zo’n tien kilometer ten zuiden van Santa Cruz, de hoofdstad van La Palma. We hebben een suite van bijna zestig vierkante meter met uitzicht op de woeste golven, die, gedreven door een harde noordenwind, op de miljoenen jaar oude lavarotsen voor onze kamer beuken. 
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Drank wordt in rekening gebracht, maar, als jouw wijn de eerste avond niet op gaat, wordt die voor jou gekoeld bewaard en kun je elk moment van de dag deze fles weer vorderen. 
What more do you want.
Tussen al het volk wat er rondschuiffelt, voel ik me toch nog een van de kwieksten. 
Ze hadden gezegd dat het eiland La Palma niet zoveel gezinnen met kinderen trok, maar dit is toch weer het andere uiterste. 
Duitse dames lopen tussen de zwembaden met dunne sjaals vol franjes over hun hele lijf gedrappeerd, hopende om toch nog ietwat charmant te ogen. Edoch merk ik ook een op leeftijd zijnde tante op die nog is blijven steken in de jaren tachtig, toen men her en der nog als jonge dame topless kon genieten van de heerlijke warme zon zonder dat er iemand was die zich daaraan stoorde.
Een corpulente man, al wekenlang in de zon gebakken, loopt me voorbij en ik krijg de indruk dat hij hier is met zijn jeugdige vriendin. Hij is per ongeluk in verwachting geraakt en naar mijn inschatting moet hij bijna zijn uitgeteld....
Na het ontzettend uitgebreide avondbuffet probeer ik het koffiezetapparaat uit, maar ik wordt erop geattendeerd dat de koffie alleen bij het ontbijt te nuttigen valt. Wanneer ik ‘s avonds zin in koffie heb moet ik me naar de discobar vervoegen. 
We spoeden ons erheen en denken te horen dat er in deze bar livemuziek valt te bewonderen.
Haha, live. De stoelen staan allemaal naar een groot scherm gericht alwaar Chuck Berry met zijn laatste hits te zien is en even later wordt gevolgd door Otis Redding. Voor het scherm glinstert een discobal in een gekleurd licht. Alle oudjes vermaken zich en hebben een leuk gekleurde cocktail voor zich op tafel staan. 
We halen snel de autosleutels uit onze suite, rijden tien kilometer en dompelen ons onder in het uitgaansleven van de hoofdstad.

Reactie schrijven

Commentaren: 0