Mijn dagelijks leven

Mijn dagelijks leven · 11. maart 2019
Het is vier uur in de middag en, na een lange autorit naar de top van El Teide op Tenerife, lig ik op mijn buik op een verstelbaar bedje aan het zwembad, genietend van de heerlijke warmte van de zon en denkend aan de regen in het stormachtige vaderland. Na een klein kwartiertje hoor ik allerlei heftige geluiden naast me. Aan het zuchten en kreunen kan ik het niet horen, maar de luttele woorden die daar tussendoor mijn gehoororganen bereiken, kan ik opmaken dat het om een ‘Welsh-woman’ gaat....
Mijn dagelijks leven · 11. maart 2019
We hebben een fascinerende autorit gemaakt op het eiland Tenerife. Vooral de weg door Masca is een schitterende ervaring in deze fabelachtige omgeving met enorme vulkanische rotsformaties die al rijkelijk begroeid zijn. Elke draai in de weg biedt een hernieuwd ongelooflijk, adembenemend uitzicht. Maar nu rijden we de drukte van Los Cristianos weer in richting ons hotel. Het grootste probleem is hier het parkeren. Bij het hotel zijn een stuk of tien plekken, maar daar maak je op deze tijd van de...
Mijn dagelijks leven · 06. maart 2019
Frank Verschillende momenten op de dag flitst het door mijn hoofd. Heel even. Heel even is er een soort vraagteken dat het niet meer mogelijk is om naar jou toe te rijden om.... Heel even denk ik dan: “Maar dat kan toch niet waar zijn?” Het zijn maar fracties van seconden en dan sta ik op de grond en weet ik het weer wat dood betekent. Vreemd dat ik al drie jaar weet dat jouw ziekte je zal slopen. Dat niemand, zeker niet met deze agressieve vorm, dit zal kunnen winnen. Meerdere keren hebben...
Mijn dagelijks leven · 09. november 2018
Het schijnt zo te zijn dat we speciale geuren ergens in een ‘mapje’ in onze hersenen opslaan om ze zodoende nooit meer te vergeten. Ik had laatst zo’n ervaring waardoor dat mapje van mij plots weer werd geopend. We maakten een korte wandeling bij ons in de omgeving en omdat we nogal avontuurlijk van geest zijn, sloegen we een voor ons onbekend pad in wat ons, bleek even later, langs de Dommel zou leiden. Het smalle pad lag er prachtig bij en was, door het veelvuldige gebruik van andere...
Mijn dagelijks leven · 31. oktober 2018
Om kwart over drie heb ik afgesproken op de hoek van de Hirschengraben (rare taal dat Zwitsers) en de Künstlergasse in hartje Zürich, om mijn kleinkind Sam, 8 jaar, op te halen om samen naar de tennistraining te gaan. Hij heeft dan de hele middag al met zijn klas in het zwembad gelegen, maar dat deert hem niet, als hij maar kan sporten. Ik heb een papiertje waarop de nummers van de tram en van de aansluitende bus staan en ik weet inmiddels ook hoe het ticketapparaat werkt. Precies op tijd...
Mijn dagelijks leven · 06. september 2018
Het is al weer een aantal jaren geleden dat mijn moeder op 96 jarige leeftijd ons allen verliet. Een liefdevolle moeder met een enorme algemene kennis en een voorliefde voor alle feitjes over de hele familie. Ze kende alle namen van neven en nichtjes en hun kinderen, belde zo nu en dan eens op hoe het ermee was en straalde altijd wanneer je haar met een bezoek verblijdde. Aan gesprekstof geen gebrek, maar ze hoorde van jou ook graag iets nieuws, zodat ze bij anderen weer wat meer te vertellen...
Mijn dagelijks leven · 10. augustus 2018
Al wandelend door de heerlijke stad Lucca in Toscane bekruipt me een eigenaardig gevoel wanneer ik voor de derde maal hetzelfde Nederlandse gezin tegenkom met steeds dat vreselijk jengelende kind in de bolderkar. Is het werkelijk druk in de stad, of is de hele drukte om mij heen gecreëerd? Zijn het steeds dezelfde mensen die een opdracht hebben gekregen quasi geïnteresseerd om mij heen door deze stad te kuieren? Daar, die man heb ik daarnet, toen we op dat fantastische Piazza...
Mijn dagelijks leven · 26. mei 2018
We fietsen heerlijk door het buitengebied van Boxtel. Het is een prachtig zonnige dag en we keuvelen wat over de nieuwe bestemming voor dit nog altijd agrarisch gebied als we op een t-splitsing geconfronteerd worden met een enorm uit de kluiten gewassen stier recht voor ons neus. Wat mij het eerst opvalt, naast het feit dat hij spieren heeft alsof hij dagelijks in de fitnessruimte verblijft en daarnaast ook nog illegaal anaboletraject volgt, is dat zwengelende, paaskaarsachtige voorwerp, dat...
Mijn dagelijks leven · 07. mei 2018
De oven zet ik vast op 200 graden om straks mijn preischotel knapperig te kunnen verwarmen en ik pak alle benodigde voedingsmiddelen uit de koelkast die ik die ochtend bij de Jumbo heb ingeslagen voor deze maaltijd. Ik schrik licht, omdat ik erachter kom dat ik wat ben vergeten. Dit komt wel vaker voor, maar dan kan meestal mijn kookcreativiteit mij daar snel bij helpen. Echter in dit huidige geval…. Ik ben de prei vergeten. Niets aan te doen en terug naar de kruidenier om de benodigde...
Mijn dagelijks leven · 30. april 2018
"Mooi, om te janken zo mooi", zong Maarten van Rozendaal in zijn prachtige, kippenvel verwekkend nummer "Mooi". We rijden langs de noordelijke kust van La Palma en verlaten de weg om te zoeken naar de eeuwenoude drakenbloedbomen die hier heel, heel lang geleden het eiland bedekt zouden hebben. Hier, in het gehucht La Tosca zouden deze oerbomen nog in groten getale te zien zijn. Met ons Citroën-C1'tje draaien we van de hoofdweg af een betonnen weggetje in waar het kruid overal doorheen begint...

Meer weergeven