Mijn dagelijks leven

Mijn dagelijks leven · 31. oktober 2018
Om kwart over drie heb ik afgesproken op de hoek van de Hirschengraben (rare taal dat Zwitsers) en de Künstlergasse in hartje Zürich, om mijn kleinkind Sam, 8 jaar, op te halen om samen naar de tennistraining te gaan. Hij heeft dan de hele middag al met zijn klas in het zwembad gelegen, maar dat deert hem niet, als hij maar kan sporten. Ik heb een papiertje waarop de nummers van de tram en van de aansluitende bus staan en ik weet inmiddels ook hoe het ticketapparaat werkt. Precies op tijd...
Mijn dagelijks leven · 06. september 2018
Het is al weer een aantal jaren geleden dat mijn moeder op 96 jarige leeftijd ons allen verliet. Een liefdevolle moeder met een enorme algemene kennis en een voorliefde voor alle feitjes over de hele familie. Ze kende alle namen van neven en nichtjes en hun kinderen, belde zo nu en dan eens op hoe het ermee was en straalde altijd wanneer je haar met een bezoek verblijdde. Aan gesprekstof geen gebrek, maar ze hoorde van jou ook graag iets nieuws, zodat ze bij anderen weer wat meer te vertellen...
Mijn dagelijks leven · 10. augustus 2018
Al wandelend door de heerlijke stad Lucca in Toscane bekruipt me een eigenaardig gevoel wanneer ik voor de derde maal hetzelfde Nederlandse gezin tegenkom met steeds dat vreselijk jengelende kind in de bolderkar. Is het werkelijk druk in de stad, of is de hele drukte om mij heen gecreëerd? Zijn het steeds dezelfde mensen die een opdracht hebben gekregen quasi geïnteresseerd om mij heen door deze stad te kuieren? Daar, die man heb ik daarnet, toen we op dat fantastische Piazza...
Mijn dagelijks leven · 26. mei 2018
We fietsen heerlijk door het buitengebied van Boxtel. Het is een prachtig zonnige dag en we keuvelen wat over de nieuwe bestemming voor dit nog altijd agrarisch gebied als we op een t-splitsing geconfronteerd worden met een enorm uit de kluiten gewassen stier recht voor ons neus. Wat mij het eerst opvalt, naast het feit dat hij spieren heeft alsof hij dagelijks in de fitnessruimte verblijft en daarnaast ook nog illegaal anaboletraject volgt, is dat zwengelende, paaskaarsachtige voorwerp, dat...
Mijn dagelijks leven · 07. mei 2018
De oven zet ik vast op 200 graden om straks mijn preischotel knapperig te kunnen verwarmen en ik pak alle benodigde voedingsmiddelen uit de koelkast die ik die ochtend bij de Jumbo heb ingeslagen voor deze maaltijd. Ik schrik licht, omdat ik erachter kom dat ik wat ben vergeten. Dit komt wel vaker voor, maar dan kan meestal mijn kookcreativiteit mij daar snel bij helpen. Echter in dit huidige geval…. Ik ben de prei vergeten. Niets aan te doen en terug naar de kruidenier om de benodigde...
Mijn dagelijks leven · 30. april 2018
"Mooi, om te janken zo mooi", zong Maarten van Rozendaal in zijn prachtige, kippenvel verwekkend nummer "Mooi". We rijden langs de noordelijke kust van La Palma en verlaten de weg om te zoeken naar de eeuwenoude drakenbloedbomen die hier heel, heel lang geleden het eiland bedekt zouden hebben. Hier, in het gehucht La Tosca zouden deze oerbomen nog in groten getale te zien zijn. Met ons Citroën-C1'tje draaien we van de hoofdweg af een betonnen weggetje in waar het kruid overal doorheen begint...
Mijn dagelijks leven · 23. april 2018
Ben ik er toch gekomen. Een enorm hotel zo’n tien kilometer ten zuiden van Santa Cruz, de hoofdstad van La Palma. We hebben een suite van bijna zestig vierkante meter met uitzicht op de woeste golven, die, gedreven door een harde noordenwind, op de miljoenen jaar oude lavarotsen voor onze kamer beuken. Ontbijt en diner zijn inbegrepen. Drank wordt in rekening gebracht, maar, als jouw wijn de eerste avond niet op gaat, wordt die voor jou gekoeld bewaard en kun je elk moment van de dag deze...
Mijn dagelijks leven · 30. juli 2016
Wanneer ik vanuit Vught de dijk op loop langs de Dommel en het volledige Bossche Broek voor me zie, moet ik even denken aan Frederik Hendrik. Wat voor een gevoel zou hij gehad hebben toen hij van zo'n afstand het bolwerk voor zich zag? Had hij een glimlach op zijn toch altijd strakke gezicht omdat hij wist dat hij zou zegevieren? Maar ik heb iets op hem voor. Ik glimlach omdat ik kan genieten van dit zeldzaam stukje prachtige natuur op de deurmat van die mooie oude stad. Ik kom op mijn hele...
Mijn dagelijks leven · 28. juli 2016
Hoe mooi kan het zijn als je gevraagd wordt door negen oud collega's/jonge moeders om mee uit eten te gaan en dan nog wel in de eerste week van De Grote Vakantie. Een ervan haalt mij thuis op en we rijden in ongeveer een half uurtje naar onze bestemming. We hebben elkaar al een tijdje niet meer gesproken en dat was te merken ook. Onderweg kreeg ik het idee dat de Hekla was uitgebarsten. Fantastisch! Alles, maar dan ook alles van het afgelopen jaar wil ze in deze korte rit aan mij kwijt. "Wat...