· 

Jumbo-prei

 

De oven zet ik vast op 200 graden om straks mijn preischotel knapperig te kunnen verwarmen en ik pak alle benodigde voedingsmiddelen uit de koelkast die ik die ochtend bij de Jumbo heb ingeslagen voor deze maaltijd.

Ik schrik licht, omdat ik erachter kom dat ik wat ben vergeten. Dit komt wel vaker voor, maar dan kan meestal mijn kookcreativiteit mij daar snel bij helpen. Echter in dit huidige geval….

Ik ben de prei vergeten.

Niets aan te doen en terug naar de kruidenier om de benodigde preistokken te halen.

Natuurlijk neem ik, aangekomen bij diezelfde Jumbo, de scanner in de hand om toch maar weer snel bij mijn reeds opgewarmde oven te kunnen zijn.

Ik heb drie stuks prei nodig. Naast deze preibak staat een bordje met de tekst: “prei, scan hier”. Ik heb haast, scan één keer en op weg naar de kassa tik ik op de scanner aan dat ik er drie heb meegenomen.

Bij de kassa krijg ik de melding van de werkneemster dat ze een steekproef heeft van één. Wat? Ik heb drie preien in mijn tas en zij moet die controleren? Er staat op die scanner dat ik drie stuks heb en dat is in een oogopslag in de tas die ik voor haar open houd te zien! Het gaat om nauwelijks één Euro! Ik zeg nog dat ze kan zien dat er hier drie in mijn tas zitten en er staan er drie op de scanner, maar nee hoor, het systeem stelt andere controlenormen en is alleen tevreden wanneer zij de prei heeft gescand. 

Zij moet nu met mijn scanner naar de groentenafdeling om daar van dat bewuste bordje te scannen…

Van de drie wachtende dames achter mij hoor ik “Achterlijk” en “Raar”, maar ze kunnen er wel hartelijk om lachen terwijl ze extra moeten wachten bij deze ‘snelbalie’…

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0